Uitstervende Zebrapaden?

Albert Veldt 12.01.2011

Als we mogen geloven wat er vorige week in de Tubantia stond hebben we over enkele jaren geen zebrapaden meer in Enschede. Dit is de conclusie van dhr. Rutger van Aken, een verkeersdeskundige ingehuurd door de gemeente Enschede.

Verkeersveiligheid is één van onze grootste speerpunten, elke verkeersdode is er één te veel. Helemaal als dat dan een overstekende voetganger betreft, of wat te denken van onze kinderen, ouderen , enfin ga nog maar even door. Zebrapaden moeten in onze optiek helemaal niet te verdwijnen.
Dat er verloedering optreedt in de maatschappij is bekend, dát is juist waar we aan moeten werken. Méér blauw op straat en handhaven. Niet alleen met flitsers controleren en vanachter het bureau, maar ook fysiek! Als agent gewoon incidenteel aanwezig zijn bij overstekende schoolkinderen en gelijk iemand die doorrijdt of agressief komt aanrijden een dikke prent geven, zijn ze nou helemaal betoeterd! Datzelfde geldt voor zebrapaden, als Burgerbelangen zouden we juist willen pleiten voor méér zebrapaden en dan liefst met goed verlichtte borden zodat ook in de avond iedereen ziet dat er gestopt moet worden voor voetgangers.