Afval hoort niet in de natuur te worden gedumpt.

Albert Veldt 17.09.2011

Als ik zo met de hond door onze mooie natuur loop rond Enschede valt me het op hoeveel rotzooi er door diverse mensen wordt gedumpt.  In Enschede loop ik regelmatig in het bos van Smalenbroek, het Stroinksbos of het bos van Jannink aan het Groenelaantje.  Enkele weken geleden heb ik me nogal boos over gemaakt toen ik daar voor de zoveelste maal bouwafval in het bos aan, tevens huisvuil met zelfs aan adres van de vervuiler. Na contact met Tubantia die ook die week net berichtte over illegale stortingen, heb ik daarna een interview gehad met Enschede FM. Ondertussen uiteraard ook contact gehad met onze wethouder Hans van Agteren, die ook sprak van schandalig gedrag van deze daders.  Gelukkig heeft de wethouder, ondanks dat hij met vakantie was meteen zijn ambtenaren de opdracht gegeven de zaak zo snel mogelijk op te pakken. 

Als ludieke actie heb ik in de uitzending bij Enschede FM gezegd dat ik de komende maand een bedrag van  € 100,- uit wilde loven voor degene die de meeste meldingen inbracht om de illegale vuilstort in beeld te brengen, maar liefst ook meldingen van personen die achterhaald zouden kunnen worden.

Omgaand kreeg ik gelijk een melding van de milieupolitie dat zij die € 100,- graag in ontvangst wilden nemen omdat zij die zaak inmiddels hadden opgelost. U zult begrijpen dat ik daar helaas geen gehoor aan kan geven. Ik heb echter wel besloten om even bij die afdeling langs te gaan en hen te complementeren voor het goede werk dat zij doen en een gevulde koek zullen ze toch wel lusten lijkt me. 

Als Burgerbelangen gaat het milieu ons zeer aan het hart en die € 100,- is het ons dan ook helemaal waard als bijdrage voor een schoner milieu, de winnaar zullen wij dan ook de volgende week bekend maken tijdens onze fractievergadering.