Leegstand (2)

André Le Loux 17.09.2011

In een vorige nieuwsbrief heb ik gewezen op de gevolgen van leegstand in de binnenstad.

Nu is onlangs al naar voren gekomen dat deze gevolgen bewaarheid worden. Uit onderzoek is gebleken dat het bezoek aan de Haverstraatpassage drastisch is teruggelopen. Hier is dan ook een behoorlijke leegstand.

Deze week werd bekend dat een aantal schoenenzaken de handen ineen hebben gesloten en zijn begonnen met verkoop van schoenen via internet. Dit om tegenwicht te bieden aan de reeds bestaande internetverkoop op dat gebied. De gevolgen zullen waarschijnlijk zijn dat binnen 7 tot 10 jaar het aantal schoenenzaken in de binnenstad zal worden gehalveerd.

Ik verwacht dat deze trend zich ook op andere gebieden zal gaan manifesteren

Voor Enschede een zorgelijke ontwikkeling. Het betekent dat we zullen moeten groeien naar een zeer compacte binnenstad. Hier ligt een uitdaging en een kans. Enschede heeft door het stratenpatroon om de Markt de kans om deze compacte binnenstad op een geweldige manier te realiseren.