Stop met zoeken naar een landmark op de kop van de dagmarkt!

Albert Veldt 13.10.2011

In de Tubantia van afgelopen dinsdag viel me een stukje op van de heer van Spankeren in de rubriek “lezers schrijven”. Hij pleit voor verplaatsing van het bekende bronzen paard dat als standbeeld staat voor het inmiddels gesloten Natuurmuseum aan het Ariënsplein naar de kop van de dagmarkt,  hoek Oldenzaalsestraat, Boulevard.

In stadsdeel Centrum is al eerder gesproken over verfraaiing van deze entree naar ons van Heekplein door middel van het plaatsen van een markant beeldwerk. Er is zelfs over gedacht om de Madonna van het van Loenshof  te adopteren.  De heer van Spankeren heeft echter bijzonder goed meegedacht, want “het bronzen paard” zal geplaatst op de kop van de Dagmarkt, op een circa één meter hoge sokkel, zeker een goede en prominente plaats in gaan nemen, die niemand die onze stad bezoekt zal kunnen ontgaan.

Ons advies aan ons college is: zoek niet verder maar voer het plan uit zoals nu wordt voorgesteld.