Frontlijnsturing

Niels van den Berg 12.01.2012

Afgelopen maandag hebben we in de stedelijke commissie gesproken over frontlijnsturing. Vrij vertaald, gaat het er dan om dat er in plaats van een hele batterij aan hulpverleners er 1 professional is die als een spin in het web, aan de slag gaat bij multi probleem gezinnen.

De opzet zoals deze ons voor lag, spreekt Burgerbelangen wel aan. Het kan kostenbesparend gaan werken. Efficiëntie en effectiviteit zijn ook twee kernwoorden die uit het stuk naar voren komen. Twee opmerkingen heb ik namens onze fractie gemaakt. Ten eerste stelde ik de vraag of de fysieke functie van frontlijner wel haalbaar is. Want in feite gaat het om een professional die van alles zo’n beetje iets moet weten. Daarmee zeg ik niet dat dit niet kan, maar het is voor ons wel een punt van aandacht. Wethouder Wallinga gaf in zijn beantwoording aan dat men inmiddels in gesprek is met Saxion om te kijken of er een opleiding is op te zetten die voorziet in die bewuste professionals. Tweede wat mij vreemd overkwam is de opmerking van Wallinga, dat alle partners de belangen inzien en graag participeren. Behalve op dit moment Jarabee en Jeugdzorg. Het antwoord dat we kregen op mijn vraag daarover was voor mij nog niet helemaal geruststellend, maar de toekomst zal uitwijzen hoe dit uitpakt. Ik hoop dat frontlijnsturing zijn vruchten af zal gaan werpen, en wens allen die erbij betrokken zijn alle succes!