Europees aanbesteden of lokaal aan het werk?

Albert Veldt 23.02.2012

In Rotterdam wordt sinds kort het werk in de gemeente aanbesteed met de clausule dat er dan ook mensen vanuit de stad Rotterdam worden ingezet. Burgerbelangen vind dat een prima idee, wij hebben dat ook al vele malen voorgesteld in Enschede, maar kregen tot nu toe steeds te horen dat dit volgens de Europese aanbestedingswet niet kon.

Nu blijkt het dus wel te kunnen, Rotterdammers blijken slimmer dan Enschedeƫrs. In ons verkiezingsprogramma staat duidelijk dat wij bij werk in onze gemeente zoveel mogelijk Enschedese bedrijven willen betrekken. Dat betekend uiteraard ook dat bij die werkinzet onze werklozen en bijstandtrekkers daarbij zoveel mogelijk moeten worden ingezet. Het is immers te zot voor woorden dat bij grootscheepse verbouwingen en schilderwerken steeds maar weer bedrijven uit het Westen van het land aan het werk te zien, alsof wij zelf onnozel zijn!! Wij zullen zo snel mogelijk komen met voorstellen aan onze wethouder, Mevrouw Myra Koomen, om het initiatief van Rotterdam op te volgen.