Actualisatie of kannibalisme

André Le Loux 10.05.2012

Tijdens de raadsvergadering heb ik aangegeven dat de gegadigdenlijst voor het Brunink van meer dan 700 gegadigden niet klopte.

Nu krijgen we van onze wethouder een memo met daarin aangegeven dat er een gegadigdenlijst is van meer dan 750 personen en dat deze lijst jaarlijks wordt geactualiseerd. Dus vanmiddag maar eens drie personen gebeld die gegadigde zouden zijn . Alle drie geven aan dat ze in januari niet benaderd zijn met de vraag of ze nog gegadigden zijn. Wel geven ze alle drie aan dat ze zich al jaren, ze kunnen zich niet eens herinneren hoe lang geleden eens gemeld hebben voor een kavel Geen van drieën heeft belangstelling voor het Brunink. Dit is toch heel merkwaardig en voor mij niet verwonderlijk.
Want dat is nu juist waar het mij om ging, hoe serieus is de belangstelling in deze tijd, en hoe betrouwbaar is dan de lijst en waar heeft men eigenlijk belangstelling voor. Zijn de gegadigden voor het Brunink ook gegadigde voor het Vaneker, voor het Diekman en straks voor het Leuriks?? En is dat dan dezelfde lijst???
In raadsenquête-taal noemt men dit kannibalisme!!! Dit wil Burgerbelangen voorkomen, we willen niet met een blinddoek voor doorlopen!!!! Overigens: Evenals de wethouder hopen wij natuurlijk ook dat de kavelverkoop gaat lopen.