Bent u ook wel eens eenzaam? Ga samen eten!

Ben Sanders 20.09.2012

“Er is tegenwoordig zo weinig contact in de buurt. Bij Resto VanHarte Enschede vindt en heb je dat wel.”

Bij Resto VanHarte is het altijd gezellig. Buurtgenoten ontmoeten elkaar tijdens een gezonde, smakelijke en betaalbare maaltijd. Iedereen is welkom. Mensen met verschillende leeftijden, culturen en religies, komen met elkaar aan de praat. Deze organisatie biedt kansen voor mensen die moeite hebben om contacten te leggen. Hier schuiven ook regelmatig mensen aan die actief zijn in de buurt, zoals de wijkagent, de imam, dominee of huisarts . Tijdens of voorafgaand aan de maaltijden geven ze nuttige informatie en vertellen over activiteiten in de buurt. Voor de gasten levert dit vaak nieuwe contacten op en nieuwe kansen om hun weg in de samenleving te vinden. De tafels van Resto VanHarte zijn aangemeld bij de website www.komdedeuruit.nl en worden online aan elkaar verbonden om samen de Langste Eettafel van Nederland te vormen.
Het is het gezellige buurtrestaurant voor jong en oud met lekkere, gezonde driegangendiners voor weinig geld. Dé plek om buurtgenoten en wijkorganisaties te leren kennen. Wat u kunt doen?, gewoon komen!! Zij brengen het buurtgevoel weer terug en bieden mensen uit alle lagen van de bevolking nieuwe kansen om hun weg in de samenleving (weer) te vinden. En met succes! Mensen leggen nieuwe contacten en voelen zich weer betrokken bij de maatschappij.
Vrijwilligers zijn de drijvende kracht hierachter. Zij zetten zich met hart en ziel in voor hun buurtgenoten. De onafhankelijke organisatie draait op giften van donateurs en sponsors. Geef sociale uitsluiting geen kans en help Resto VanHarte om de leefbaarheid in de buurten te vergroten. Schuif bij ons aan tafel en praat mee. Iedereen is welkom bij de maaltijd en deze is gezamenlijk van 18.00 tot 19.30 uur. De gratis reserveringslijn is geopend op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur. De Langste Eettafel van Nederland op woensdag 26 september a.s. is een concept van Resto VanHarte en speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid in een nieuw jasje gestoken. Wilt u ook gezellig aanschuiven? Meldt u dan aan en geniet van het contact, de gezelligheid en het lekkere eten!! Er wordt rekening gehouden met vegetariërs en halal-wensen.

Waar moet u zijn: Stichting Resto VanHarte,
                           Wijkcentrum de Roef 
                           Pastoor Geertmanstraat 17
                           7535 BZ Enschede, Tel: 0800-0151.