Ambitieuze doelstellingen leiden vaak tot faillissementen!

Albert Veldt 27.09.2012

Ambitieuze doelstellingen leiden wereldwijd vaak tot faillissementen.

Moeten we in Enschede ook maar niet eens met andere toon gaan spreken! Een doelstelling prima, maar laat het ambitieus alsjeblieft weg, doe maar gewoon, dan blijft Enschede gezond!

Bovenstaande wijsheid willen wij graag aan u en ons college meegeven. Maar met name ook aan onze collega raadsleden. In het nieuwe koersplan wordt namelijk nog steeds gesproken over de grote ambitie die wij moeten nastreven om de grootste stad van het Oosten te worden. Als ik dan ook nog eens diverse wethouders hoor spreken over gezonde groei en/of verantwoordde groei dan denk ik toch echt dat ze het nog steeds niet in willen zien.

Vergeet even de groei, concentreer op wat we hebben en laten we dat koesteren en in stand houden. In plaats van geld in dure plannen te stoppen (alleen al de kosten voor het plan Stationstunnel was 900.000 euro) kunnen we dat geld veel beter gebruiken om de kwaliteit van onze stad te verbeteren. Goed voor de burgers, goed voor het toerisme en goed voor het (leef)milieu. Kunnen we weer echt trots zijn.