In Ganzenpas over de Hengelosestraat.

Albert Veldt 15.11.2012

De Hengelose straat heeft ter hoogte van de Auke Vleerstraat een complete metamorfose ondergaan in de afgelopen jaren.

Ondanks dat wij niet voor de sloop van het viaduct waren, mag gezegd worden dat qua uitstraling deze straat er zeer op is vooruitgegaan. Nu is het afwachten of de verkeersveiligheid op het oude niveau gewaarborgd blijft. Het personeel van de kantoorpanden in die omgeving is ook erg te spreken over de open uitstraling, want in plaats van tegen het viaduct aan te moeten kijken hebben ze nu riant uitzicht op de campus van de UT met de mooie vijverpartij.
Vroeger kwamen er vanuit die vijver op de campus met name de ganzen die langs de toen bestaande ventweg en zijkant van het viaduct naar voedsel zochten. Nu het viaduct er niet meer is, is ook hun territorium gewijzigd met als gevolg dat ze de rijbanen van de Hengelosestraat oversteken om de berm te begrazen. Dit geeft meerdere keren per dag een behoorlijk remmende werking op het autoverkeer en heeft al enkele keren geleid tot kop staart botsingen. Wij vragen ons af wat onze verkeerswethouder hier aan gaat doen voor er gewonden vallen en dan bedoelen wij zowel aan de kant van de automobilisten als aan de kant van de overstekende dieren.