Bertus Aschermanprijs

Barry Overink 10.01.2013

Op 17 december is de ‘’Bertus Aschermanprijs’’ uitgereikt aan de heer Ruud Souverijn.

Sinds 1973 zet de heer Souverijn zich belangeloos in voor mensen met een handicap in Enschede. Zo was de heer Souverijn al in 1973 betrokken bij de oprichting van de eerste VTB (Vrije Tijds Bestedings clubs) voor verstandelijk gehandicapten in Enschede, Hengelo en Denekamp.

De ‘’Bertus Aschermanprijs’’ wordt jaarlijks aan het eind van het jaar uitgereikt aan diegene die zich belangeloos inzet voor de stad Enschede of voor haar inwoners. De ‘’Bertus Aschermanprijs’’ bestaat uit een bronzen sculptuur en een aanmoedigingsbedrag van € 100,– . De prijs is vernoemd naar ons voormalig raadslid Bertus Ascherman. De heer Ascherman is inmiddels overleden, maar regelmatig komt zijn nalatenschap binnen onze partij nog naar voren.

Als voorzitter van Burgerbelangen Enschede heb ik samen met mevrouw Ascherman de prijs in buurtcentrum Prismare op Roombeek mogen uitreiken, dit in aanwezigheid van het Shantykoor 1+1=3 waar de heer Souverijn deel van uit maakt. Wat mij betreft een zeer geslaagde avond met veel bewondering voor mensen als de heer Souverijn.

Mocht u ook iemand kennen die eens in het zonnetje moet worden gezet, meld hem of haar dan aan via de website van burgerbelangen!