Werk, werk en nog eens werk!

Albert Veldt 07.02.2013

In de nieuwsbrief van twee weken geleden schreef ik over de regio Rotterdam hoe die met korte cursussen mensen omschoolt om in te stromen bij werkgevers in de technische sector. De fractie en ook ikzelf hebben meer dan twintig reacties daarop mogen ontvangen. We kregen zelfs complete sollicitatiebrieven!!

Inmiddels heb ik met de wethouder gesproken en hem enkele concrete hulpverzoeken gegeven met het verzoek hier aandacht aan te besteden. Ook met het werkplein zijn we nog in gesprek om leeftijdsdiscriminatie van ouderen te voorkomen en hier gericht mee de werkgevers te benaderen.

Deze week zag ik in het nieuws dat wederom Rotterdam, maar ook Den Haag alle mensen die vanuit de WW een bijstandsuitkering aanvragen gelijk doorgestuurd worden naar een vacature. Desnoods creëert men een project bijvoorbeeld voor parkonderhoud waar vervolgens twintig mensen aan het werk worden gezet onder begeleiding van enkele specialisten. Nu heeft men dit ook in de Friese gemeentes opgepakt. Hierbij vindt u de link die u meer over dit project vertelt en laat zien.

 http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/402615-1302/no-way-back-voor-werkloze-friezen

Op onze vraag aan onze wethouder wat hij ervan vindt kregen het volgende antwoord: “We doen niet onder voor welke aanpak dan ook. Cruciaal blijft echter de medewerking van de werkgevers. Daar moeten de banen en leer- werktrajecten vandaan komen. Daarom ook dat we sinds enkele maanden als college nadrukkelijk de werkgevers opzoeken. Daarnaast gaan onze adviseurs werk en de accountmanagers elke dag op pad om in gesprek te gaan met werkgevers. Met de impuls, gericht op het bestaande bestand, waartoe we deze week hebben besloten kunnen we nog meer werkgevers benaderen en met werkzoekenden in gesprek gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze aanpak de al goede resultaten verder kunnen verbeteren.”
We zijn blij met deze uitspraak van Wethouder Patrick Welman, Burgerbelangen zal uiteraard wel blijven volgen of de afspraken nagekomen worden.