Het lijkt wel Kafka in Enschede!!

Albert Veldt 29.08.2013

Onderstaand (cursief) schreef ik drie maanden geleden in onze nieuwsbrief en jawel ons college zal tevreden zijn,

de ondernemer is gestopt en we hebben er weer een lege winkelruimte bij!!
“Het is te onbenullig voor woorden dat een afhaalcenter met straatverkoop in de Raadhuisstraat wordt teruggefloten omdat ze patat verkopen. Niemand die zich er aan stoort alleen blijkbaar een aantal ambtenaren die zich er druk mee maken voor het gerecht. Kost ons als burgers klauwen met geld en ondertussen moeten we zo nodig bezuinigen, géén mens die het begrijpt! Als Burgerbelangers zeggen wij dan, college pas de bestemming aan zodat het wél past.“

Enkele maanden geleden heb ik een gesprek gehad met de eigenaar de heer Bökkerink, over het verbod van onze Gemeente om op dit adres patat friet te verkopen. Bökkerink vertelde dat er in eerste instanties Pizza’s en gezonde broodjes of rollen verkocht werden, maar dat de vraag naar patat hem tot de verkoop daarvan heeft aangezet. Beslist niet om andere frietverkopers en cafetaria’s te beconcurreren, maar gewoon omdat zijn publiek bestaat uit mensen die iets mee naar huis willen nemen en/of die tussen de middag even een hapje willen eten. Kroketten en andere aanverwanten past niet in zijn bedrijfsfilosofie voor dit verkooppunt. Inmiddels was mede door die aanvullende verkoop van patat zijn nering winstgevend.
Naar aanleiding van de problemen heb ik gevraagd of hij goed contact had met onze Gemeente, maar daar bleek helemaal goede communicatie te zijn. Na sommering van een ambtenaar en na aanschrijving kreeg hij meteen te maken met de juristen. Geen wethouder gesproken, helemaal niets. Maatwerk blijkt bij onze gemeente niet mogelijk. Na in eerste instantie door de rechter in het gelijk te zijn gesteld werd in tweede instantie tóch de verkoop van patat verboden. Deze ondernemer moet nu dus sluiten en ik vraag me echt af waar we in Enschede mee bezig zijn!?

Coffeeshops worden gedoogd en daar gaan miljoenen crimineel geld over en onder de toonbank en een hardwerkende middenstander wordt door regeltjes het brood uit de mond gestoten. Wij zouden als Burgerbelangen het college willen adviseren om zich eens onder de mensen te bewegen en wat meer menselijkheid en maatwerk te betrachten.