Onteigening van parkeerplaatsen Ten Hag een dwaling?

Albert Veldt 12.09.2013

In de stadsdeelvergadering Centrum kwam aan de orde het onteigenen van de parkeerplaatsen van Ten Hag aan de Boulevard.

Zoals iedereen weet is Ten Hag al decennia lang van vader op zoon een toonaangevende makelaar in Enschede. De heer Ten Hag is Koninklijk onderscheiden en heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van onze stad.

Nu het Koningsplein een facelift moet ondergaan en men de eerder gemaakte fout van ons stadsbestuur, in de vorm van ‘de bult van Helder’ wil egaliseren moet Ten Hag zijn parkeerplaatsen afstaan. Onderhandelingen hebben tot op heden tot niets geleid.

Reacties op vragen hierover van mij in het stadsdeel Centrum geven aan hoe slecht de andere raadslieden zich kunnen verplaatsen in een hardwerkende ondernemer. Het was in hun optiek immers niet Ten Hag, maar Deltaborg BV waar het conflict bij ligt en dan met name bij die onaangename advocate Nijland die het onderste uit de kan wilde. Ten Hag is immers maar gewoon huurder van Deltaborg! Niemand wilde blijkbaar weten dat Deltaborg BV niets anders is dan de pensioenvoorziening van de familie Ten Hag.

Ik heb de wethouder nog maar eens gevraagd om te bezien of men nog niet alsnog tot een compromis kan komen. Voorts dat wij in het raadsvoorstel de financiële consequenties missen. Wat als uit de gerechtelijke uitspraak komt dat er een schadestelling van bijvoorbeeld ruim één miljoen moet komen?

Omdat de meerderheid van de raadsleden geen boodschap heeft aan mijn advies en de zaak ten koste van alles door wil drukken, zullen wij wel met een stemverklaring moeten komen.