Honderden schoonmakers dreigen hun baan te verliezen

Gert Kel 07.03.2014

Honderden schoonmakers dreigen hun baan te verliezen doordat lokale overheden de schoonmaak van hun panden

niet langer meer door schoonmaakbedrijven laten doen.

Twee weken geleden heb ik een item geschreven over huishoudelijke hulpen die wederom slachtoffer van bezuinigingen worden. 3 Maart zat ik naar het journaal te kijken en schrok ik van het bericht dat steeds meer gemeenten de schoonmaakwerkzaamheden gaan uitbesteden aan de sociale werkvoorziening. Bestuurders laten daarmee naar eigen zeggen hun sociale gezicht zien. Volgens deze bestuurders helpen ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan volwaardig werk.

Ik vind dit asociaal beleid. Mochten deze plannen ook in Enschede gaan gebeuren, dan worden schoonmakers ontslagen, die vervolgens in een uitkering belanden. Zo halen gemeenten mensen uit de ene kaartenbak, om een andere kaartenbak weer te vullen. Een op de elf inwoners van Enschede moet nu al rondkomen met een inkomen op bijstandsniveau en helaas moeten steeds meer burgers gebruik maken van de Voedselbank en Stadsbank. Dit kunnen we echt niet langer pikken. De landelijke politiek schuift de problemen richting de gemeente, en loopt vervolgens trots te zijn dat het economisch beter gaat.
De kloof tussen armoede en rijkdom wordt in Nederland steeds groter. Bestuurders die zich over de rug van de zwakkeren in onze samenleving willen verrijken zijn bij mij en natuurlijk bij Burgerbelangen Enschede totaal aan het verkeerde adres. Veel politieke partijen praten over sociaal beleid tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ik hoop toch werkelijk dat iedereen ook na de verkiezingen sociaal beleid gaat voeren.
Wij van Burgerbelangen Enschede zullen er alles aan gaan doen om iedereen aan hun beloftes te houden en ook daadwerkelijk voor de zwakkeren in Enschede op te komen.