De kiezer met een beperking is een volwaardige kiezer!

Ben Sanders 16.03.2014

We hebben met elkaar een goede campagne gevoerd. De commissie heeft alles uit de kast gehaald om BBE goed neer te zetten

en om het in beeld te brengen wie, wat, waar en hoe het heeft gedaan en wil gaan doen binnen de gelederen van BBE. De stemming tijdens alle campagnedagen was weer zoals wij die kennen opper best, met de neuzen allemaal dezelfde kant op en een glimlach om de mond.
Dat is ook bij de kiezer niet onopgemerkt gebleven, velen vroegen ons dan ook wat is er nu zo leuk aan en dan vroegen de meesten ons het hemd van het lijf. Zaterdag bij het Ei van Ko bijv. kwam er een jong stelletje naar Barry Overink en stelden hem de vraag wat doen jullie voor ons mensen met een geestelijke beperking die graag begeleid willen samenwonen. Barry vroeg aan mij als de ‘zorgman” van BBE om hen te woord te staan.
Ik heb ca. 30 minuten met hen staan praten en hun vragen proberen te beantwoorden in een begrijpelijke taal. Zij leken tevreden want de vraagtekens waren een beetje uit hun ogen verdwenen. En wat mij nu zo raakte aan het eind van het gesprek, was hun gezamenlijke opmerking: ‘Wij weten nu een beetje wat we moeten doen, dank je wel dat je ons de aandacht hebt willen geven, jullie zijn de eersten van alle partijen die we hebben gevraagd waar we wat aan hebben’. Het ging hun er duidelijk om AANDACHT te krijgen voor hun vragen, aandacht waar een ieder recht op heeft, antwoorden op vragen waar een ieder recht op heeft, met of zonder beperkingen!!!

Ik maak uit hun verhaal en dat van anderen met een beperking die ons deze dagen hebben bezocht en waar ik mee heb mogen praten op , dat de vertaling van de partijprogramma’s door Avelijn menig kiezer met een beperking heeft gestimuleerd en gemotiveerd om gebruik te maken van hun recht om te gaan kiezen en dat te doen n.a.v. hetgeen zij hebben gelezen in de programma’s en vervolgens hebben gehoord als antwoord op hun vragen van de diverse partijen. Dat vindt ik een grote winst en dat is dan ook de betekenis van: Gewoon Samen Doen!