Overlast Wilminkplein

Barry Overink 25.09.2014

Vorige week maandag in de vergadering van stadsdeel centrum kwam de overlast die momenteel gaande is op het Wilminkplein aan bod.

Het plein met een prachtig groen verblijfsgebied en een evenzo mooie waterval, die een aanzuigende werking hebben op de binnenstad. Maar nog voordat het plein officieel geopend is wordt het overspoeld met overlast.

Sinds er een samenscholingsverbod is op de Noorderhagen en de overlast daar inderdaad is afgenomen, is het reizende circus met junks en dronken daklozen verkast naar het Wilminkplein en is het daar tot last. Men gooit flesjes kapot op straat, bekladdert de bankjes, valt bezoekers van het Wilminktheater, Atak en alle andere passanten lastig door te bedelen en te schelden.

Wij hebben de burgermeester bij de vergadering in Stadsdeel Centrum er op aangesproken, echter er was bij hem tot op heden geen signaal binnen gekomen van de extreme overlast. Reden dus om met de partners en direct betrokkene ( Atak, Wilminktheater, ondernemers, omwonende en Enschede promotie) een brandbrief te sturen naar de burgermeester!

Deze brandbrief zal namens voorgenoemde vandaag worden aangeboden aan de burgermeester, Burgerbelangen Enschede ondersteunt deze brief van harte en verwacht dan ook dat er per direct, structureel wordt gehandhaafd door politie en de afdeling handhaving van de gemeente! Het is wat ons betreft onacceptabel dat deze mensen de sfeer en het veiligheidsgevoel van inwoners, omwonenden en ondernemers verpesten!