Geen extra kosten gemeente m.b.t. noodopvang

Niels van den Berg 27.11.2015
Afgelopen week was er in Nieuwsuur te zien dat de gemeente Helmond in dit geval, geld toe moet gaan leggen op noodopvang van vluchtelingen. Het COA betaald n.l. maar 40 euro per dag per persoon. De andere helft in de Helmondse situatie moet opgebracht worden door de gemeente. Vertaald naar de Enschedese situatie zou dit de gemeente op basis van 500 personen zomaar rond de 100.000 euro per week kunnen gaan kosten.
Enschede, bevindt zich niet in de (financiële) situatie dat de gemeente zich dit kan permitteren. Het geld is er gewoon niet en daarnaast is het ook niet uit te leggen aan de Enschedese bevolking. Wij zijn nog steeds meer en meer genoodzaakt tot bezuinigen, kijk naar het onderhoud dat minder wordt en anders is ingericht, subsidies in het sociaal-maatschappelijke veld die verlaagd worden of stopgezet, maatregelen rond de Wet Werk & Bijstand, huishoudelijke hulp enz enz. allemaal onderwerpen waarbij het zo nu en dan zwaar te verteren is.
Zomaar even een paar ton op tafel leggen t.b.v. noodopvang is mede daarom niet uit te leggen aan de samenleving. Enschede, en met haar ondergetekende, zouden wel willen, maar de financiële positie laat het niet toe. Geen cent erbij van de gemeente wat Burgerbelangen Enschede betreft. “Wie niet of nauwelijks voor zichzelf kan zorgen is niet in staat voor een ander te zorgen’. Hoe graag hij / zij dat ook zou willen.