Zaterdag 16 januari 2016 nieuwjaarsreceptie en uitreiking ‘’Bertus Aschermanprijs’’.

Gert Kel 29.01.2016

Als voorzitter van Burgerbelangen Enschede ben ik er trots op dat onze nieuwjaarsreceptie bij café de Zon bijzonder goed is bezocht. Ik ben trots op iedereen die zich telkens weer belangeloos inzetten en die meegeholpen hebben om 2015 voor Burgerbelangen Enschede goed af te sluiten. Natuurlijk ook speciale dank aan de partners die dit mogelijk maken. Mede hierdoor is in 2015 ons ledenaantal weer toegenomen.
De samenwerking tussen bestuur, fractie en onze wethouder Hans van Agteren is zeer goed. Politiek is niet altijd rozengeur en maneschijn. Door de eindeloze bezuinigingsdrift van het kabinet, hebben er in Enschede veel veranderingen plaatsgevonden. Het wordt steeds lastiger om alle burgers tevreden te houden. Maar door onze slogan Gewoon Samen Doen in de praktijk te brengen hebben we het jaar 2015 goed doorlopen. Trots kunnen wij ook zijn op onze twee nieuwe groepen binnen de partij, t.w. Jong BBE en de CCC – Continu Commissie Campagne. Mede door de inbreng van deze groepen, hebben we een goede slag kunnen slaan met betrekking tot de communicatie. We zijn bereikbaar via spreekuren , WhatsApp, social media en onze nieuwsbrieven. Jong BBE en de Continu Commissie Campagne  zijn ook een mooie aanvulling als de politiek niet meer te begrijpen is voor de gewone man. Ze waken ervoor dat wij duidelijk blijven in Jip en Janneke taal. Politiek moet weer toegankelijk worden voor iedereen.
Bertus Ascherman-prijs 2015,
De Aschermanprijs is tijdens de Nieuwjaarsreceptie uitgereikt aan Wietze Westerhof, oprichter van Alu4Parkinson. De Aschermanprijs is vernoemd naar Bertus Ascherman, oud-raadslid, fractiemedewerker en vrijwilliger van Burgerbelangen Enschede. De heer Ascherman die in 2008 is overleden, heeft zich voor onze vereniging én voor de burgers van onze stad door het vele vrijwilligerswerk zeer verdienstelijk gemaakt. De naar hem vernoemde prijs wordt jaarlijks door BBE uitgereikt aan een persoon die zich belangeloos inzet voor de stad Enschede of voor haar inwoners. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een aanmoedigingsbedrag van € 100,00.
Dhr. Wietse Westerhof begon enkele jaren geleden met het project Alu4Parkinson, aluminium voor Parkinson. Het project Alu4parkinson draagt bij aan een schone leefomgeving en steunt daarbij het goede doel. Een heel mooi initiatief! Hij doorkruist, met zijn speciale Alu4parkinson fietskar, de stad om tussen het zwerfafval de lege blikjes op te prikken en mee te nemen. Inmiddels zijn er al vele burgers en bedrijven die hem helpen met verzamelen.
Hij verdiende er al honderden euro’s mee die hij vervolgens doneerde aan diverse stichtingen die onderzoek doen naar de ziekte van Parkinson, een ziekte die bij hem zelf op zijn 40ste werd vastgesteld. Vanwege de lage aluminiumprijs en de beperkte opslagruimte wacht Wietze even met het inleveren van blikjes, maar wie denkt dat hij ondertussen stilzit heeft het mis.
Wietze heeft zijn nieuwe project om geld mee te verdienen voor het goede doel al weer opgestart, in November 2015 is hij gestart met het zijn nieuwe project E-waste4parkinson. Wietze heeft een afnemer gevonden voor oude printplaten uit computers, laptops en tablets, en is druk aan het verzamelen om ook deze om te zetten naar harde euro’s voor Parkinson-onderzoek. Wietze Westerhof heeft deze prijs meer dan verdiend.
Ik ben ervan overtuigd dat ondanks de vele obstakels die nog zullen komen ook 2016 een mooi jaar gaat worden voor Burgerbelangen Enschede. Wij blijven ons voor u en de stad inzetten. En wij gaan het met uw hulp Gewoon Samen Doen.