Winkelcentrum Stroinkslanden

Marc Teutelink 08.07.2016

Eind 2018 moet er, als alles meezit, een volledig vernieuwd winkelcentrum staan in Stroinkslanden. De passage en de buitenkant van de winkels krijgen een nieuwe, frisse en opener uitstraling. Naast de Albert Heijn zal er aan de andere zijde van het winkelcentrum een Aldi komen en wordt de openbare ruimte volledig opnieuw ingericht. De huidige verouderde uitstraling moet plaatsmaken voor een aantrekkelijke hedendaagse beleving. De ontwikkelaar wil het complex omtoveren tot een winkelcentrum dat weer ‘gezellig en van deze tijd is’. Naast de uitbreiding in winkelruimte wordt ook het parkeerterrein opnieuw ingericht en zullen er ook 50 tot 60 nieuwe parkeerplaatsen bij komen, passende in de huidige groene omgeving van bomen.

Burgerbelangen is blij met de plannen, maar ziet ook dat nog niet alles rond is. Zo moeten een aantal huidige winkels in het winkelcentrum ruimte opgeven voor de vestiging van de Aldi en ook de visboer, waar wij al regelmatig vragen over hebben gesteld in stadsdeelcommissie Zuid, heeft nog geen geschikte ruimte toegewezen gekregen in het vernieuwde complex. Daarnaast moet het volledig vernieuwde winkelcentrum met parkeerterrein in een bestaande omgeving van scholen en woningen worden ingepast en dat vergt zeker goed overleg met alle buren en betrokkenen.

Bij een dergelijk grootschalig project is burgerparticipatie gewoonweg noodzakelijk. Ondanks ons enthousiasme over de vernieuwing van het winkelcentrum zullen wij dit proces zeer kritisch blijven volgen. Wij willen de ontwikkelaar dan ook succes wensen en hen ons motto meegeven, zijnde: ‘Gewoon Samen Doen’, want dan bereik je het meest!