Fietspad Zuid Esmarkerrondweg

Marc Teutelink 04.09.2016

8 September aanstaande is het eindelijk zover: na jaren van trekken wordt dan eindelijk het nieuwe fietspad naast de Zuid Esmarkerrondweg geopend. De Zuid Esmarkerrondweg is druk, smal en bochtig en wordt veel gebruikt door fietsende leerlingen van de Scholingsboulevard en het Bonhoeffer College, locatie Van der Waalslaan. Met de realisatie van het fietspad lossen we een onveilige verkeerssituatie op.

Het fietspad is een lang gekoesterde wens van Burgerbelangen. De eerste gesprekken vonden reeds plaats in 2005 en Burgerbelangen heeft het in 2006 ook politiek op de agenda gezet. In 2007 is het op de toekomstvisie terecht gekomen en nu is het fietspad voor het grootste gedeelte gerealiseerd.

Er was op een gegeven moment zelfs sprake van een verwarmd fietspad, met behulp van aardwarmte, maar dat is uiteindelijk niet doorgegaan. Desondanks is het een prachtig fietspad geworden. Ter plaatse van het bos is er ‘Glow in the dark’ markering toegepast om de veiligheid te vergroten. Ter plaatse van het viaduct over de N35 is de as van de weg verlegd zodat het fietspad ook over het viaduct geleid wordt. De bestaande leuning en vangrail zijn vervangen om ruimte te besparen en is er een RVS leuning geplaatst tussen de rijweg en het fietspad.

Eindelijk een veilige fietsroute, en wat voor één…