Nieuwe “Action” op de woonboulevard

Barry Overink 04.09.2016

Deze week was in de Tubantia te lezen dat de grootste vestiging van de Action waarschijnlijk
in Enschede gaat komen. Als Burgerbelangen Enschede doet het ons goed dat onze stad zo goed in trek is en dat er weer volop wordt geïnvesteerd, ook in de detailhandel. Ondanks het bedrijf zelf nooit uitspraken doet over nieuwe vestigingen komt die verhaal natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Volgens mede eigenaar Nijenhuis van het pand op de woonboulevard zou de action een winkel van ruim 1.500 M2 willen vestigen. Maar niet alleen de Action, ook de supermarkt Aldi is in een afrondende fase om zich te vestigen op deze zelfde woonboulevard. Gezien de ligging en het gratis parkeren op dit terrein snappen wij als geen andere dat dit een aantrekkelijke locatie is. Probleem is echter wel dat beide bedrijven niet binnen het bestemmingsplan vallen en zich daar volgens onze eigen regels niet zouden kunnen vestigen.

Dit zelfde geldt o.a. ook voor de leuke plannen die werden gelanceerd voor het oude “Hoofd Postkantoor”, het huidige kantoor van WC Domijn aan Boulevard om van dat pand, als het straks leeg komt, een soort van “Overdekte Markthal” te maken met als voorbeeld de Markthal in Rotterdam. Er zijn genoeg mogelijkheden en aanbiedingen alleen past het vaak niet binnen de vastgestelde regels van de gemeente.

Als Burgerbelangen Enschede willen wij hierover dan ook graag in debat met de overige partijen binnen de gemeenteraad met als doel, hoe hier mee om te gaan zonder dat er een enorme wildgroei ontstaat. Hiervoor dienen we wel de bestaande detailhandel structuurvisie aan te passen. Kortom een mooi en belangrijk onderwerp voor na het reces.