Gemeente betaalt mee aan uw collectieve zorgverzekering 2018

Ben Sanders 08.12.2017

De gemeente Enschede en Menzis bieden inwoners met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten een collectieve zorgverzekering aan. Deze zorgverzekering heet Garant Verzorgd en heeft extra vergoedingen op bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. Deze verzekering vergoedt ook de eigen bijdrage voor Wmo-voorzieningen die u aan het CAK moet betalen.

Eigen risico gespreid betalen of meeverzekeren? Als u gebruik maakt van de collectieve zorgverzekering, moet u ook een aanvullende verzekering en een tandverzekering afsluiten. Heeft u veel zorgkosten? Kies dan voor GarantVerzorgd 3, want dan is het verplichte eigen risico meeverzekerd. In de pakketten GarantVerzorgd 1 en 2 is uw eigen risico (€ 385,-) niet meeverzekerd. Dan is er wel een mogelijkheid dit eigen risico gespreid te betalen.

Deze service kunt u aanvragen bij Menzis via www.menzis.nl/mijnmenzis. U kunt ook met Menzis bellen naar tel: 088 222 40 40. De gemeentelijke collectieve zorgverzekering is beschikbaar voor mensen met een laag inkomen. De hoogte van deze bedragen kunt u vinden op www.gezondverzekerd.nl/menzis.

Hulp bij overstappen?

Overstappen kan tot eind 2017 op www.gezondverzekerd.nl/menzis. Selecteer uw gemeente en meld u aan. Voor persoonlijk advies en hulp bij het overstappen kunt u bellen met de OverstapCoach van Menzis (088 – 222 40 80). Hiervoor kunt u op werkdagen ook terecht bij de Menzis winkel aan De Ruyterlaan 25.

Bron: Gem.Enschede