3 maanden onderweg

Peter Brouwer 19.06.2018

We zijn nu met de nieuwe raad bijna 3 maand onderweg en zijn we als (nieuwe) raadsleden al flink ‘’bezig gehouden’’. Er is een uitgebreid introductieprogramma opgezet om je als nieuw raadslid wegwijs te maken in de diverse thema’s en op de diverse dossiers. We hebben natuurlijk informatie gekregen over de gemeentelijke organisatie en de diverse programma’s, maar ook over de stadsdelen en het stadsdeelsgewijs werken. Kennis genomen van strategische opgaven en het leren kennen van en het samenwerken met collega raadsleden.

Ook de bezochte locaties waren divers. Van (uiteraard) het stadshuis en het stadskantoor. Maar we waren ook te gast bij de rechtbank (Sector Kanton, Molenstraat), de ITC, het politiebureau, Concordia, het voormalig klooster Dolphia, de kapel van het voormalig MST, het Ariënsplein tot en met de Risk Factory.
Er komt behoorlijk wat informatie op je af. Maar ik heb het persoonlijk als interessant, leerzaam en leuk ervaren. Ook het werken met de informatiesystemen (software) en de ambtelijke ondersteuning,  iedereen is zeer behulpzaam. Mijn gevoel is dat we het in Enschede op de diverse terreinen kundig doen en goed bezig zijn en dat we als Burgerbelangen, net als andere partijen zo onze visie en wensen hebben.

De maatschappij verandert snel en continu. Ook doet Den Haag een duit in het zakje (nou ja, dat laatste figuurlijk dan). We staan als stad voor grote opgaves. Waarvan we in de afgelopen raadsvergadering van maandagavond, al het een en ander hebben kunnen zien.
Maar wij,  BBE collega-fractieleden en ik, hebben er zin in om de inwoners van onze prachtige stad deze periode te dienen.
– –