Wat een jaar

Bestuur 23.12.2018

Zo aan het eind van een jaar kijk je altijd terug op zo’n bijna afgelopen jaar. Wat voor een jaar was ’t nou? Spannend, hectisch, druk, fantastisch? Ja, het was van alles wat.

Wat er natuurlijk het meest uitspringt is die gigantische verkiezingsoverwinning en de euforische stemming. Onwerkelijk, ongelooflijk? Ja en nee. Het zat er in en het kwam er uit, dik verdiend!

Door iedereen op welke manier dan ook betrokken bij de partij is er keihard gewerkt. Een intensieve en goede campagne met als resultaat 7 zetels. De grootste partij in Enschede zijn we geworden. En zullen wij blijven.

Deze 7 zetels betekende ook dat er veranderingen binnen het bestuur zouden gaan plaatsvinden. Gert Kel en Peter Brouwer traden af om in de raad plaats te nemen. Met de nieuwe bestuursleden Danny van Wakeren, Lizethe Keijzer, Jeroen Sluik en voorzitter Roy Bruinsma is de continuïteit gewaarborgd. Zeker omdat we met John Vluttert en Barbara Doosje de nodige ervaring behouden. Er is nog ruimte voor nog een bestuurslid. Over de precieze invulling van deze vacante positie zal het bestuur binnenkort beslissingen nemen.

Waar willen wij naar toe met de partij? In de tekst van Roy Bruinsma bij zijn installatie als voorzitter sprak hij uit: “Op naar 10 in 2022!“. Daaruit spreekt ambitie en vertrouwen in de partij.

Wanneer wij met onze gehele partij met de poten in de samenleving blijven staan is 10 mogelijk. Het bestuur zal dan ook de komende jaren daarop gaan inzetten en de meest actieve leden van BBE met die poten in de samenleving houden. Burgerbelangen Enschede weet wat er leeft in de samenleving omdat wij de mensen kennen en spreken. Daarom kunnen wij het gewoon samen doen.

Het bestuur wenst een ieder hele fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling.