Blijf gezond …

Marc Teutelink 10.04.2020

We leven op dit moment in een bijzondere periode; een periode waarin geschiedenis geschreven wordt. Over deze periode zullen onze kinderen en kleinkinderen op school worden onderwezen en wij zijn er allemaal bij en vormen mede de geschiedenis. De corona crisis heeft een ongekend effect op onze leefwereld. We worden allemaal geraakt en het komt behoorlijk dichtbij. Niet eerder is er in de huidige moderne tijd een dergelijke periode van grote onzekerheid geweest. Maar ook een periode waarin we allemaal op onze manier proberen onze dagelijkse dingen (vaak digitaal) te blijven doen. En dat kenmerkt ons; we passen ons aan… En gelukkig kan dat ook in deze moderne tijd.

Ons dagelijkse leven staat op dit moment stil, maar er komt een moment waarbij we weer verder gaan. Er is nog nooit een dal te diep geweest in Enschede, dat we er niet uit konden komen. De stadsbranden, de wereldoorlogen, de ondergang van de textielindustrie, de vuurwerkramp… overal komt Enschede bovenop en vaak sterker dan voorheen. En dat is geheel te danken aan de mentaliteit en de inzet van de Enschedeërs: een bijzondere en mooi volk! Samen komen er uit…

Het college van B&W heeft vanaf de eerste dag van de crisis de ruimte gekregen om de crisis te bezweren en krijgt deze nog steeds, maar de raad staat niet stil. Wij blijven alles op de voet volgen en waar er maatregelen zouden moeten worden genomen om de inwoners van Enschede te helpen in deze crisis, wordt er goed met het college samengewerkt en wordt er samen naar oplossingen gezocht. Partijpolitiek is hierbij niet belangrijk: het gaat om de mensen.

Tegelijkertijd gaat het leven ook verder en moet er ook worden nagedacht over de periode na de crisis. Hoe zorgen we ervoor dat de maatschappij weer opkrabbelt en er sterker uitkomt? Het democratische proces moet gewoon verder om hiermee aan de slag te gaan. We zijn dan ook volop bezig met voorbereidingen om digitaal te gaan vergaderen en zijn ook aan het kijken wat we als raad gaan bespreken. Veel dossiers hebben door de crisis een volledig andere prioriteit.

Wat ons betreft is de prioriteit nu heel makkelijk. De hoogste prioriteit heeft de corona crisis zelf: de volksgezondheid en de inwoners. Hoe zorgen we ervoor dat mensen gezond zijn en blijven en hun baan behouden zodat ze hun gezinnen kunnen blijven onderhouden. De prioriteit meteen daarna is dat de economie zich weer opricht: er moet voldoende werk zijn zodra onze limitaties worden opgeheven. We moeten hier sterker uitkomen.

Alle andere staat bij ons op een lagere prioriteit en gelukkig zie je dit besef over in Nederland. Veel “deadlines” worden ook netjes uitgesteld. De prioriteit is overal de Corona crisis… En daarbij zijn we er voor u. Mocht u nog opmerkingen, vragen of suggesties hebben dan kunt u dit altijd bij ons kwijt. Alle fractieleden van Burgerbelangen Enschede staan voor u klaar. U kunt ons te allen tijde bellen of mailen. Langskomen wordt in deze periode even lastig.

Ik wil afsluiten met de oproep om vooral te blijven volhouden. Blijf zoveel mogelijk thuis, houdt 1.5 meter afstand en blijf gezond!