Garantstelling Zwembad Het Diekman

Peter Brouwer 20.06.2021

Afgelopen maandag in de stedelijke commissie stond eindelijk het raadsvoorstel om in te stemmen met een garantstelling van 17 miljoen voor het nieuw te bouwen zwembad. Burgerbelangen is enthousiast over het voorliggend plan. Het voorziet er in dat Enschede in het voorjaar van 2024 weer de beschikking heeft over een modern en kwalitatief goed zwembad voor onze inwoners. Het komt in de plaats van het huidige zwembad Aquadrome. Het subtropisch gedeelte zal gesloopt worden bij de start van de nieuwbouw, de rest als het nieuwe bad is opgeleverd. Dan sluit vervolgens ook het Slagman. Beide baden zijn sterk verouderd en zijn aan het einde van hun levensduur.

Een nieuw zwembad dus waar we de komende decennia mee vooruit kunnen. Waarmee we in hoge mate voldoen aan de eisen van de gebruikers van de baden. Dezelfde gebruikers hebben ook deelgenomen aan een uitgebreid participatie proces. Waarbij ze veel input hebben geleverd. En ook tevreden zijn met het resultaat, namelijk een 8 baans wedstrijdbad 25m 27/28 graden en een 5 baans instructie 25m 30/31 graden.

Complimenten aan alle betrokkenen in dit proces. Wat betreft de kosten past dit zwembad ook binnen het gestelde budget.

Echter zou Burgerbelangen, net als enkele andere partijen, nog wel graag inzichtelijk willen zien of er toch nog niet wat recreatieve elementen zoals een spray/kinderbadje en/of een glijbaan mogelijk zijn? Waarbij we dan de afweging bij de behandeling van de begroting aan het eind van het jaar moeten maken.

En willen we ook graag dat Sportaal flexibel inspeelt op de wensen, voor speelelementen en ruimere openingstijden voor diezelfde recreatieve gebruikers.